रोखठोक जामखेड…..

शहराजवळील बोराटे वस्ती येथील एका विहिरीत पडलेल्या अतिविषारी असलेल्या घोणस जातीच्या नर मादी सापानां वनविभागाच्या कर्मचाऱ्यांनी व त्यांच्या सहकाऱ्यांनी दोन तासाच्या प्रयत्नानंतर विहीरीतुन बाहेर काढण्यात यश आले यामुळे या सापाला जीवदान मिळाले.
शहराजवळील बोराटे वस्ती येथील नवनाथ बोराटे यांच्या शेतातील विहिरीत अतिविषारी असलेल्या घोणस जातीच्या नर मादी साप पडलेले असल्याचे पक्षीमित्र दीपक थोरात यांच्या निदर्शनात आल्याने त्यांनी तात्काळ घटनचे माहिती वन विभागास कळविली.जामखेड येथील वनपाल किसान पवार वनमजूर ताहेरअली सय्यद, शामराव डोंगरे व भाऊसाहेब भोगे घटनास्थळी दाखल झाले. ३० ते ३५ फूट खोल विहिरी मध्ये उतरण्यासाठी कोणता मार्ग नव्हता. विहिरीत मोठ्या प्रमाणावर पाणी असल्याने व उभ्या कडा असल्याने घोणस सापाना पाणीतुन बाहेर पडण्यासाठी कोणताच मार्ग नव्हता. त्यामुळे वनमजूर ताहेरअली सय्यद यांनी विहिरी शेजारी असलेल्या बोरी झाडाचा मोठा फाटा कट करुन त्यास तीन्ही बाजूने तीन वेगवेगळ्या दोरी बांधण्यात आल्या. व दोन बाजूने सावकाश विहिरीमध्ये सोडण्यात आले. दोरीच्या सहाय्याने पाण्यामध्ये पडलेल्या सापाला बाहेर काढण्यासाठी प्रयत्न सुरु केले, तब्बल दोन तासाच्या प्रयत्नानंतर विहिरीमध्ये पडलेल्या नर जातीचा घोणस साप बोरीच्या फाट्यावर येताच सावकाश दोन्ही बाजूने फाटा उचलण्यात आला.व बरणीत बंद करण्यात आला त्यानंतर मादी जातीचा साप विहिरीच्या कपारीत बसल्याने त्याला बाहेर काढण्यास मोठ्या अडचणी निर्माण होत होत्या अथक प्रयत्न करून मादी जातीचा साप हि विहिरीत सोडलेल्या बोरीच्या फाट्यावर येताच वर काढण्यात आले घोणस साप विषारी प्रजातीचा असल्याने वनमजूर ताहेरअली सय्यद यांनी मोठ्या शिफातीने साप सुरक्षित बाहेर काढले असून घोणस सापांच्या जोडीच्या सध्याचा काळ हा मिलनकाळ असल्याने ते विहिरीत पडले असण्याची शक्यता आहे. घोणस पाण्यात फार काळ राहू शकत नाही. आम्ही ही जोडी पकडली असून, त्यांना लवकरच त्यांच्या सुरक्षित अधिवासात सोडून देणार असल्याचे वनमजूर ताहेरअली सय्यद यांनी सांगितले .

200 COMMENTS

  1. En ucuz https://l24.im/REn ve etkili şekilde https://l24.im/Bio/eXR instagram takipçi satın almanın en kolay yolu http://begenisatinal.ga/ hem hızlıca takipçi atmanızı http://bc.vc/6UJr2z6 hem de https://cezasiztakipci.com/ ile güvenilir beğeni almanızı https://short-url.link/VzQ sağlıyor. Bir araçta https://app.golinks.io/instagram-takipci-satin-al takipçi satın al https://pxlme.me/instagram-takipci-satin-al işlemini hızlıca yapman https://pxlme.me/instagram-begeni-satin-al olduka kolay oluyor En hızlı ve etkili işlemler http://takipbonus.lnkiy.in/takipci-satin-al için http://takipbonus.lnkiy.in/instagram-takipci-satin-al seninleyiz! https://linkbook.bio/takipci-satin-al ateşli ve hızlı ! https://ibit.ly/instagram-takipci-satin-al
    tam aradığın gibi paneller https://t.ly/instagram-takipci-satin-al işini kolaylaştıracak https://jpeg.ly/instagram-takipci-satin-al en iyi ve güzel takipçi https://g2g.to/instagram-takipci-satin-al sipariş verebilirsin ! https://twtr.to/instagram-takipci-satin-al

  2. Instagram takipçi satın al önemli bir aşamadır.

    İş sahipleri müşterilere yakından temas etmek ve dijital satışlarını da fiziksel ürünleri kadar pazarlamaya açık bir hale getirebilmek adına instagram takipçi satın alma stratejilerini kullanır. Güçlü ve kurumsal bir yapı olan takipbonus.com, en uygun fiyat garantisiyle instagram takipçi sayınızı arttırmaya ve sizi popüler bir sayfa haline getirmeye çabalar.

  3. Kendini iyi hissetmen için instagram takipçi satın alabilirsin.

    Tam kapanmaya özel indirim sağlayan ve tüm servislerinde %15 indirimi müşterilerine tanıyan takipcisanati.com ile büyük kitlelere kısa sürede ulaşabilirsin. Dünyanın her yerinden en ucuz paketleri sizlere tedarik eden panelimiz 7-24 anlık işlem garantisi vermektedir. Dünyanın en iyi takipçi satın al firmasıyla sende bir adım ileriye yürü!

  4. Kendini iyi hissetmen için instagram takipçi satın alabilirsin.

    Tam kapanmaya özel indirim sağlayan ve tüm servislerinde %15 indirimi müşterilerine tanıyan takipcisanati.com ile büyük kitlelere kısa sürede ulaşabilirsin. Dünyanın her yerinden en ucuz paketleri sizlere tedarik eden panelimiz 7-24 anlık işlem garantisi vermektedir. Dünyanın en iyi takipçi satın al firmasıyla sende bir adım ileriye yürü!

  5. Instagram takipçi satın al önemli bir aşamadır.

    İş sahipleri müşterilere yakından temas etmek ve dijital satışlarını da fiziksel ürünleri kadar pazarlamaya açık bir hale getirebilmek adına instagram takipçi satın alma stratejilerini kullanır. Güçlü ve kurumsal bir yapı olan takipbonus.com, en uygun fiyat garantisiyle instagram takipçi sayınızı arttırmaya ve sizi popüler bir sayfa haline getirmeye çabalar.

  6. Herkes takipçi sayısını yükseltmek ister.

    Takipbonus dijital sosyal medya ajansı takipçi ve beğeni sayılarını üst miktarlara taşıyarak organik kitlenizi istediğiniz miktarda çoğaltmayı hedefler. Dijital çözümleri ve etkileşim araçlarıyla tamamı güvenli araçlar tanıyan web sitemizden sizde tamamı organik ve parolasız takipçi satın alabilirsiniz!

  7. Instagram takipçi satın alma için izleyeceğiniz adımlar ile sizde garantili yükseliş yaşarken takipçim düşecek mi gibisinden telaşlardan kaçınacak ve güvenilir yollarla Instagram takipçi satın al avantajlarını öğrenmiş olacaksınız.

    Günümüz teknolojisinde Instagram nimetlerini kullanıcılara açık kaynak sunduğu için tüm insanlık özgürce fotoğraflarını yayabiliyor, hikayelerini arkadaşlarıyla paylaşabiliyor ve karşılığında Beğeni, Yorum, Paylaşım gibi etkenlerle isimlerini duyurabiliyorlar. Elbette tüm bu adımlar öncesi takipçi sayınız en göze çarpan yerlerden birisi çünkü insanlar profilinizi ziyaret ettiği takdirde ilk göz atacakları yer kitleniz ve takip ettiğiniz kitle ortalamasıdır.

  8. Kaliteli sezmek ve dünyanın en iyi paneli üzerinden takipçiler kazanmak..

    Şimdiye kadar satın aldığınız tüm takipçi paketlerini unutun ve yepyeni bir platform olan fbtakipci ile organik takipçi satın almanın heyecanını yaşayın!

  9. Hi there would you mind sharing which blog platform you’re
    working with? I’m planning to start my own blog in the near future but I’m having a hard time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
    The reason I ask is because your design and style seems
    different then most blogs and I’m looking for something completely unique.
    P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

  10. Sabit instagram kullanıcıları takipçiye pek önem vermez, fakat kişisel hesapların bile etkileşimini arttırmak için instagram takipçi sayısının yüksek olması gereklidir. Profilinize türk gerçek takipçi sipariş ettiğiniz zaman beğenileriniz artar, paylaşımlarınız yorum toplar ve doğal olarak yeni arkadaşlar kazanırsınız. İnstagram takipçi yükseltmenin en faydalı olduğu yerlerden birisi de işyeri hesaplarıdır. Markanızı bir adım ileriye taşıyacak İnstagram’da takipçi satın al paketlerini kullanarak siparişlerini ve kazancını arttırabilirsin.

  11. Gelen zamlardan sonra rakı fiyatlarının artmasıyla sürekli güncellenen rakı fiyatlarını siz değerli kullanıcılar için sitemizde paylaştık. Türkiye’nin dört bir yanından en güncel rakı fiyatlarını sitemizdeki yazımızda paylaştık! En güncel rakı fiyatlarına sitemiz üzerinden erişebilirsiniz.

  12. Sitenizin sıralamasını merak ediyorsanız Türkiye’nin en basit arayüzüne sahip sıra bulucu sitemize göz atabilirsiniz. Tamamen ücretsiz ve kullanımı kolay google sıra bulucu sitemize göz atabilirsiniz.

  13. I’m impressed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that’s both equally educative and engaging, and let me tell you, you
    have hit the nail on the head. The issue is an issue that not enough
    men and women are speaking intelligently about.
    Now i’m very happy that I stumbled across this in my hunt
    for something regarding this.

  14. Sıra bulucu aracımız ile web sitenize daha fazla trafik çekmenin birçok yolu vardır ve bir SEO aracı kullanmak bunlardan biridir. Sayfanızı veya web sitenizi optimize etmek ve genel anahtar kelime sıralamalarını iyileştirmek istiyorsanız, Google için güvenilir bir SEO aracı olan sıra bulucu aracını kullanmalısınız. Arama yapanların çoğu, dünyanın en büyük arama motoru olan Google’da yapıldığından, çabanızı bu platforma odaklamak en iyisidir. Google için sıra bulucu aracını kullanarak, anahtar kelime araştırmasını daha kolay ve verimli bir şekilde gerçekleştirebileceksiniz. Sayfanızın meta etiketlerine dahil etmek ve daha iyi SEO pazarlaması için web sitenizin sıralamasını iyileştirmek için alakalı ve çok aranan anahtar kelimeler bulacaksınız.

  15. Türkiye’nin en büyük pdf arşiv sitesi sayesinde en güncel kitapların en güncel pdf dosyalarına ücretsiz bir şekilde erişip indirebilirsiniz. yüzbinlerce ktiabın pdf dosyalarına sitemiz üzerinden ücretsiz şekilde indirebilirsiniz.

  16. Hi there! This post could not be written any better! Looking at this post reminds me of my previous roommate! He always kept preaching about this. I’ll send this post to him. Pretty sure he’ll have a good read. I appreciate you for sharing!

  17. Guvenilir Instagram Takipci Satin Al kapsaminda pek cok hizmet turu bulunmakta olup musteriler, hangi tür hizmete ihtiyac duyuyorsa onu talep edebilmektedir. Bu baglamda pek cok avantajlı paket bulunmakta olup her bir paket, instagram kullanicilarinin on plana cikmasini olanakli hale getirmektedir.

  18. I believe that is among the so much significant information for me.
    And i am glad reading your article. But wanna remark on ffew general issues, The website taste is ideal, the articles is truly nice :
    D. Exccellent job, cheers

    Review my web page – remax denizli

  19. My brother suggested I might like this blog. He was entirely right. This post actually made my day. You can not consider simply how much time I had spent for this information! Thank you!

  20. We are a group of volunteers and opening a brand new scheme in our community. Your site provided us with useful info to work on. You’ve performed a formidable activity and our entire neighborhood shall be grateful to you.|

  21. Everythiing published made a great deal of sense. But, what about this?
    suppose you were to create a killer headline? I ain’t suggesting your
    information isn’t good., but suppose you added a title that makes people want more?
    I mean विहीरीत सापडले दोन घोणस
    जातीचे सर्प – http://www.rokhthoknews.com is a little boring.
    You should peek at Yahoo’s front page and see how they create article
    headlines to grab prople interested. You might add a video or a related picture orr two
    to grab people interested about what you’ve written. In my opinion, it
    might bing your bllg a little livelier.

    Check out my web site; sombre

  22. Good day very nice site!! Man .. Beaautiful .. Amazing
    .. I will bookmark your site and tazke the feeds
    also? I aam satisfied to search out so many helpful information here in the post, we’d like develop more strategies on this regard, thanks for sharing.
    . . . . .

    my website: Takı üretim

  23. I loved as much as you will receive carried out right here.
    The sketch iss attractive, your authored material stylish.
    nonetheless, you command get goot an edginess over that you wish be delivering the following.
    unwell unquestionably come furthher formerly again since exactly thhe same nearly very often inside case you shield this
    hike.

    Here is my web page :: usa address

  24. I think everything wrote was actually very reasonable. However, what about this?
    suppoose you were to write a killer headline?
    I am not saying your information is noot solid, however what if you
    added a post title to maybe grab a person’s attention? I mean विहीरीत सापडले
    दोन घोणस जातीचे सर्प
    http://www.rokhthoknews.com is a little plain. Youu could
    glance at Yahoo’s front page and watch how they create article titles too get people to oen thee
    links. Youu might try adding a video or a related pic or two to get people interested about what you’ve written. In my opinion, it
    could bring your blog a little livelier.

    My homepage … Temp email generator

  25. Please let me know if you’re looking for a article writer for your blog.

    You have some really great articles and I think I would be a good
    asset. If you ever want to take some of the load
    off, I’d love to write some material for your blog in exchange
    for a link back to mine. Please shoot me an email if interested.

    Thank you!

  26. After I originally left a comment I appear to have clicked on the
    -Notify mee when new comments are added- checkbox and
    from now on each time a ckmment is added I get 4 emais with the sasme comment.Is
    there a means you are able to remove me from that service?
    Cheers!

    Feel free to surf to my web blog: sticker baski

  27. Hey this is somewhat of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
    I’m starting a blog soon but hafe no coding experience so I wanted to get guidance from someone with experience.
    Any help would bee greatly appreciated!

    Check out my homepage villa kapısı

  28. Very nice post. I simply stumbled upon your blog and wished to mention that I have really enjoyed browsing
    your blog posts. In any case I’ll be subscribing in your rss feed and I am hoping you
    write again very soon!

  29. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website.
    It’s simple, yet effective. A loot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between superb usability and visual appearance.
    I must ssay you’ve done a very good job with this. In addition, the blog loads extremely fast forr me on Internet explorer.
    Outstanding Blog!

    Also visit my blog post :: şekilli nick

  30. Have you ever considered about including a little
    bit more than just your articles? I mean, what you ssay is valuqble and everything.
    However imagine if you added some great graphics or videos to give
    your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and video clips,
    this website could definitely be one oof the best in its niche.
    Fantastic blog!

    Here is myy web-site – Susam satın al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here